חלוקה של נדלן

חלוקת נכס נדל"ן בהליך פירוק שיתוף בין בני זוג

לצד חלוקת הרכוש בין בני הזוג הנערכת או באופן הדדי או באמצעות הליך משפטי בו הצדדים מתדיינים ומגיעים להחלטות, חלקן קשות, מורכבות ואמוציונליות באשר לרכוש המשותף שהצטבר במשך הנישואין, הרי שישנו גם נושא הנכס שברשות הצדדים.

בהימצאו של נכס נדל”ן, לרוב דירה הרשומה על שם הזוג הנמצא בהליכי גירושין, הרי שעליהם לערוך פירוק שיתוף במסגרתו יכול אחד מן הצדדים למכור את חלקו אל הצד השני או לחילופין שכל אחד מן הצדדים מוכרים את חלקם עבור צד שלישי ומחלקים לבסוף בתמורה מן הנכס שווה בשווה.

מתי ניתן לבקש את פירוק השותפות?

על-פי חוק המקרקעין, כל אחד מן השותפים בדירה יכולים לבקש בכל עת בה יחפצו בכך, את פירוק השיתוף, וזאת כדי שהנכס יימכר.

ועם זאת, חשוב לציין כי לערכאה המשפטית בהחלט יש את היכולת להכתיב את הטון ולקבוע את השורה התחתונה, וכל שכן בעת הימצאותם של צאצאים וכל שכן קטינים. בית המשפט ישקול את עיקרון טובת הילד בראש ובראשונה, ועל-פיו יחליט מתי ואיך לערוך את הליך פירוק השיתוף במקרקעין.

עוד יש לציין כי בית המשפט יראה לנגד עיניו את מצב בן או בת הזוג אשר מוכרים את חלקם, ויבחן אם יש באפשרותם את היכולת להתגורר בדירה חלופית.

היבט נוסף עליו עורכי דין לגירושין ומשפחה מצביעים לא אחת, הוא שלום הבית. בית המשפט בהחלט ישקול לחיוב את האפשרות לעכב את הליך פירוק השיתוף במקרקעין אם ימצא לנכון כי ישנו מקום לשיח בין הצדדים ולשלום בית.

מה קורה אם אחד מן הצדדים מסרב בתוקף למכור את הנכס?

בסופו של יום, כאשר בית המשפט יכריע כי אכן יש לפסוק לפירוק השיתוף בדירה, הרי שזהו צו המחייב את בני הזוג להידרש לתהליך.

משמעות הדבר היא שאם אחד מבני הזוג יחליט שהוא איננו סר להחלטתו של בית המשפט, ויתרה מכך הוא מערים על בית המשפט קשיים ומתנגד בתוקף למכירת הנכס, הרי שבית המשפט רשאי למנות שמאי וכונס נכסים אשר ייקחו תחת אחריותם את מכירתו של הנכס, זאת ללא כל אישור או רצון בן או בת הזוג אשר הקשו על התהליך.

האם חובה להגיש תביעה לפירוק שיתוף? או שמא ניתן לעשות זאת באופן הדדי?

אין כל חובה להגיש תביעה, ותביעה היא נגזרת של מחלוקת המתקיימת בין בני הזוג.

אם ביכולתם של בני הזוג להגיע להסכמה משותפת על מכירת דירת המגורים המשותפת לצד שלישי או לאחד מן הצדדים, הרי שהדבר מייתר את הצורך בתביעת פירוק שיתוף.

חשוב לציין כי גם כאשר התהליך נערך באופן הדדי ומוסכם על-ידי שני הצדדים, הרי שההמלצה הגורפת היא להיעזר בשירותיו של עורך דין משפחה וגירושין אשר ילווה את התהליך ויבטיח את ביצועו על הצד הטוב ביותר ותוך שהוא איננו נוגד את האינטרסים של מי מבני הזוג המיוצג מטעמו.

מלאו טופס זה ונציגנו
יצרו עמכם קשר בהקדם
דילוג לתוכן